top of page
Psychology Patient

Εκπαίδευση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα - Επίπεδο 1

Περιγραφή

Το Επίπεδο 1 είναι ένα εντατικό πρόγραμμα 4 ημερών το οποίο παρέχει στους θεραπευτές τις γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται για να δουλέψουν αμεσότερα με τα συναισθήματα στην πρακτική τους. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις δεξιότητες μέσα από έναν συνδυασμό σύντομων διαλέξεων, επιδείξεων video, ζωντανών επιδείξεων, συζητήσεων περίπτωσης και εποπτευόμενης πρακτικής σε μικρές ομάδες (με την χρήση προσωπικού υλικού από τους συμμετέχοντες).          

                                            

Η Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα (Emotion-Focused Therapy) είναι μια ανθρωπιστική, εμπειρικά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ενσωματώνει την προσωποκεντρική θεραπεία, τη θεραπεία γκεστάλτ και το focusing. Έχει φανεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη θεραπεία της κατάθλιψης, του τραύματος και των δυσκολιών άγχους. Είναι μια θεραπεία διεθνώς αναγνωρισμένη μέσα από τη δουλειά των Les Greenberg, Robert Elliott, Jeanne Watson, Rhonda Goldman, Sandra Paivio, Antonio Pascual-Leone και άλλων.

Ημερομηνίες: 26, 27, 28, & 29 Νοεμβρίου 2021 (4 ημέρες)

Τόπος: Το εκπαιδευτικό θα πραγματοποιηθεί online μέσω της πλατφόρμας zoom.

Ώρες: 11.30 - 19.00

Γλώσσα: Αγγλικά

Εκπαιδευτής: Robert Elliott, Ph.D., Συνιδρυτής της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα

Διευκολύντρια: Αγάθη Λακιώτη, Ph.D., Κλινική ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Κόστος: Έως και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021:

495 ευρώ

 

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021545 ευρώ 

Πιστοποίηση

Το Επίπεδο 1 είναι το πρώτο βήμα για την πιστοποίηση στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα από το International Society for Emotion-Focused Therapy (ISEFT).

Το εκπαιδευτικό είναι αναγνωρισμένο από το ISEFT και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης στο τέλος της εκπαίδευσης (για όσους ολοκληρώσουν και τις 4 ημέρες της εκπαίδευσης).

ISEFT LOGO.png

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Πρόκειται για μια προχωρημένη εκπαίδευση που προορίζεται για θεραπευτές που έχουν ολοκληρώσει τη βασική τους ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση ή για εκπαιδευόμενους θεραπευτές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος σπουδών.

 

Μπορούν να το παρακολουθήσουν θεραπευτές όλων των προσεγγίσεων που ενδιαφέρονται να μάθουν για τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα και για το πώς να δουλεύουν θεραπευτικά με τα συναισθήματα.

Λόγω της βιωματικής φύσης του εκπαιδευτικού οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες και η εγγραφή θα πραγματοποιηθεί για όσους δηλώσουν πρώτοι συμμετοχή. 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε εδώ, στο agathilakioti@gmail.com, ή στο 6944964300

Εκπαιδευτικοί στόχοι

Οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα μάθουν:

1. Τις βασικές αρχές της Θεραπείας Εστιασμένης στο Συναίσθημα για τη θεραπεία και την αλλαγή 

2. Να χρησιμοποιούν βασικές έννοιες της θεωρίας συναισθημάτων, όπως είναι τα συναισθηματικά σχέδια, οι τύποι συναισθηματικής απόκρισης και η συναισθηματική ρύθμιση

3. Πότε και πώς να βοηθούν τους πελάτες να προσεγγίζουν τα οδυνηρά συναισθήματα και πότε να τα μετριάζουν

4. Να αναγνωρίζουν βασικές ενδείξεις που οδηγούν σε συγκεκριμένα θεραπευτικά έργα

5. Να βοηθούν τους πελάτες να επανεπεξεργαστούν προβληματικές συναισθηματικές αντιδράσεις και άλυτες σχέσεις

6.Να διευκολύνουν τη συναισθηματική επεξεργασία για την επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων όπως η αυτο-κριτική

7. Πώς να εφαρμόζουν τη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα σε μια σειρά προβλημάτων όπως η κατάθλιψη και το άγχος

Πολιτική ακύρωσης

  • Εάν ακυρώσετε τη συμμετοχή σας 30 μέρες ή περισσότερες πριν από την ημερομηνία του εκπαιδευτικού θα σας επιστραφεί το κόστος συμμετοχής μείον 25 ευρώ για έξοδα διαχείρισης.

  • Εάν ακυρώσετε σε λιγότερες από 30 ημέρες από την ημερομηνία του εκπαιδευτικού θα λάβετε πίστωση, μείον 25 ευρώ διαχειριστικά έξοδα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάποιο μελλοντικό σεμινάριο.

  • Εάν δεν μας ενημερώσετε πριν από την ημερομηνία του εκπαιδευτικού δεν μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων ή πίστωση.

  • Μπορείτε να μεταφέρετε την εγγραφή σας σε άλλο άτομο χωρίς επιπλέον κόστος. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να μας ενημερώσετε για το όνομα του ατόμου.

  • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν το εκπαιδευτικό λόγω ασθένειας του εκπαιδευτή, μειωμένης συμμετοχής ή άλλων απρόβλεπτων καταστάσεων. Σε περίπτωση ακύρωσης του εκπαιδευτικού το κόστος συμμετοχής θα επιστραφεί στο ακέραιο.

Robert 2015.png

Εκπαιδευτής

Dr. Robert Elliott

Ο Robert Elliott, Ph.D., είναι καθηγητής Συμβουλευτικής στο Πανεπιστήμιο Strathclyde. Είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος ψυχολόγος, ερευνητής και εκπαιδευτής. Διεξάγει εκπαιδεύσεις στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα στις ΗΠΑ, σε πολλές χώρες της Ευρώπης και την Ασία. Είναι συν-συγγραφέας των βιβλίων Facilitating emotional change (1993), Learning emotion-focused psychotherapy (2004), Research methods in clinical psychology (2015), και Emotion-focused counseling in action (2021), καθώς και συγγραφέας περισσότερων από 170 επιστημονικών άρθρων και κεφαλαίων. Είναι αποδέκτης του Βραβείου Διακεκριμένης Ερευνητικής Σταδιοδρομίας της Εταιρείας για την Έρευνα στην Ψυχοθεραπεία, και του Βραβείου Carl Rogers από το Τμήμα Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας της Αμερικανικής Ψυχολογικής Ένωσης.

LX2A7329_pp_150.jpg

Διευκολύντρια

Αγάθη Λακιώτη, Ph.D.

Η Αγάθη Λακιώτη, Ph.D., είναι κλινική ψυχολόγος και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια, εκπαιδεύτρια και εισηγήτρια σεμιναρίων. Σπούδασε ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ απέκτησε το διδακτορικό της στην Κλινική Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το μεταπτυχιακό της στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία από το University of Strathclyde. Διδάσκει συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, Θετική Ψυχολογία και μεθοδολογία έρευνας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, ενώ έχει δημοσιεύσει μια σειρά από επιστημονικά άρθρα και κεφάλαια. Έχει εκπαιδευτεί στη Θεραπεία Εστιασμένη στο Συναίσθημα στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde από τον Robert Elliott και την Lorna Carrick και βρίσκεται στη διαδικασία πιστοποίησής της ως επόπτρια και εκπαιδεύτρια στη συγκεκριμένη προσέγγιση.

bottom of page